Кариери

Обява за конкурс за длъжността „Юрисконсулт“ в Областна администрация – Пловдив

На основание чл.10а, ал.2 от ЗДСл, във връзка чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители, Областен управител обявява конкурс за длъжността „Младши експерт“ …

Повече

Пловдивска делегация участва в Международния конгрес „Санкт Петербург и славянския свят“

Делегация от област Пловдив взе участие в IV-я Международен конгрес „Санкт Петербург и славянския свят“ в Санкт Петербург от 28 ноември до 1 декември 2016 г. заедно с българските участия от Хасково, София, Стара Загора и официалните представителства от домакините, Сърбия, Босна и Херцеговина, Полша, Словакия, Словения и Хърватия. От 2013 г. се провежда този международен форум, чиято цел е развиване на многостранното сътрудничество между градовете и областите на страните от Източна Европа и Балканския полуостров. Основна тема на конгреса тази година бяха информационните технологии като област на науката, отрасъл на икономиката и ресурс за развитие на социалната сфера.

Повече

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район

В Eко хотел „Здравец“ се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет /РКК/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на г-н Здравко Димитров, Областен управител на област Пловдив. На него присъстваха представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и представители на НПО.

Повече

Благотворителна вечер „С обич за децата, в памет на бащите герои”

Под патронажа на Областния управител на гр. Пловдив, г-н Здравко Димитров и с подкрепата на синдикалните дружества на СФСМВР на територията на град Пловдив се организира благотворителна вечер „С обич за децата, в памет на бащите герои”.

Повече

Главният секретар на област Пловдив Борислав Димов пожела успех на водния проект в Асеновград

На 29-ти ноември, в Асеновград стартира на мащабен проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Гости на събитието бяха Главният секретар на Областна администрация –Пловдив Борислав Димов, депутатите Манол Генов и Джевдет Чакъров, представители на ВиК от Пловдив и Асеновград, общински съветници, изпълнители на проекта, представители на медиите и граждани.

Повече